Tüm Gönderiler

Binalarda Yalıtım
Binalarda Yalıtım

Yalıtım, izolasyon, mantolama, su yalıtımı, çatı izolasyonu, son yıllarda insanların giderek en çok konuştukları konu olmaya başladı. Bunda kuşkusuz yaşanan bazı tecrübelerin, enerji kaynaklarında dışa bağımlı olmanın getirdiği yüksek maliyetlerinde büyük rolü olmuştur. Yalıtım ya da diğer bir deyişle izolasyon nedir ? Nasıl yapılır ? Kullanılacak malzemeler nedir ? Çok konuşulan ama teknik terimlerle anlaşılmaz hale getirilen bu konuyu sokaktaki…

Devamını Gör

Binalarda Su ve Nem Yalıtımı

Ülkemizde maalesef  inşaatları yapanlar ve kullananlar tarafından uzun yıllar hiç ama hiç önemsenmemiştir. Son yıllarda, özellikle 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde verilen ağır kayıplar  sonrasında yapılan kontrollerde  en çok hasar gören binaların temel ve temel perde betonlarında  yalıtım yapılmayan binalar olduğunu ortaya çıkmıştır. Su yalıtımı yapılmayan binalarda beton temeller çürümekte kılcal çatlaklar oluşmaktadır. Betonun direncini azaltan bu unsurlara nemden dolayı…

Devamını Gör

Bina Dışına Yapılan Su Yalıtım İşlemleri
Bina Dışına Yapılan Su Yalıtım İşlemleri

Burada anlatacağımız işlem sırası yeni yapılan binalardaki işlemleri anlatmaktadır. Önceden yapılmış binalarda su yalıtımının olmaması durumunda yapılabilecek işlemler binanın bulunduğu alandaki şartlara göre belirlenebileceğinden yapılabilecek iş ve işlemler farklılık gösterecektir. Yeni yapılan bina inşaatlarında temel zemininin tesfiyesi ile birlikte; Temel kalıpları çakıldıktan sonra en az 10-15 cm. Kalınlığında grobeton dökülerek bina temeli için düz bir alan yaratılmalıdır Grobeton üzerine temel…

Devamını Gör

Binalarda Drenaj Sistemleri
Binalarda Drenaj Sistemleri

Drenaj,  temelde binayı yüzey ve yeraltı sularının yol açabileceği zararlardan korumak ve suyun basıncını düşürmek için yapılan  ve bu yönüyle de yapılan su yalıtımına katkı sağlayan bir işlemdir. Yalıtm yapılan alanda kaçaklar oluşması halinde drenaj sızıntı sularını toplayıp binadan uzaklaştıracağı için binanın sudan korunmasına katkı sağlayacaktır.  Drenaj dış ve iç drenaj olarak iki şekilde yapılır. Dış drenaj işleminde, binanın temelinden…

Devamını Gör

Bina İçi Su yalıtımları
Bina İçi Su yalıtımları

Bina içerisinde yapılan su yalıtımlarına gelince, binalarımızı dıştan gelen sulardan koruduğumuz kadar iç mekanlarda da su yalıtımlarına önem vermeliyiz. Mutfak, banyo ve tuvaletlerde tesisatın yapılması sırasında doğru malzeme kullanılması, yapılacak montaj işçiliklerinde gerekli özenin gösterilmesi tesisatlarda oluşacak su kaçaklarını önleyeceği gibi çıkabilecek muhtemel sorunları da önlemiş olacaktır. Özellikle mutfak ve banyolarda oluşacak su buharlarının kolayca uzaklaştırılabilmesi için havalandırma düzenlerinin iyi…

Devamını Gör

Binalarda Isı Yalıtımı
Binalarda Isı Yalıtımı

Isınmak için ayrılan bütçelerin giderek artması, ısınmaya yönelik enerji kaynaklarındaki dış bağımlılık ısı yalıtımı yaptırılması ve ısı kayıplarının önlenmesinin gündemin ön sıralarına yerleşmesine  neden olmuştur. Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın oluşacak ısı köprüleri yoluyla konutların içerisine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan işlemler bütünüdür. Isı yalıtımı, enerji tasarrufu kadar, konutların ömrünü uzatmak, değerini artırmak, istenilen konfor şartlarını sağlamak,…

Devamını Gör

Masif Parke
Masif Parke

Masif  Parke, atalarımızın yer döşemesi olarak kullandığı tahtaların şekillendirilmesi sonucu kullanımı yaygınlaşan geleneksel parkedir.  Uygun kalitedeki iyi kurutulmuş ahşabın 15-20 mm gibi kalınlıklarda ince tabakalar ve şeritler halinde çeşitli ebatlarda  kesilmesi ile yapılır. Geleneksel parkelerin yapımında, dayanıklılık açısından meşe, gürgen, dişbudak, gül ağacı gibi sert ağaçlar kullanılır. Uygulamada, masif parke parçaları tutkal ile zemine yapıştırılır, tutkal ve zımpara talaşı karışımı ile…

Devamını Gör

Lamine Parke
Lamine Parke

Günümüzde yaşanan çevre felaketleri nedeniyle giderek azalan orman alanları insanları masif parke yerine değerli ağaçların daha az kullanılabileceği alternatif arayışlarına yöneltmiştir. Bunun sonucunda değerli ağaçların daha az kullanıldığı lamine parkeler üretilmeye başlamıştır. Lamine parke, genellikle iki ya da üç katman olarak üretilen parke çeşididir. Alt katmanlarda genellikle ekonımik değeri  düşük herhangi bir ağaç ya da kontrplak kullanılmaktadır. Üst katmanda ise…

Devamını Gör

Mimari Proje Aşamaları
Mimari Proje Aşamaları

Mimari Projeler Bir arsanız var ve siz üzerine bir yapı yapmak istiyorusunuz. İş yeri olabilir, konut olabilir veya daha farklı bir yapı olabilir. Çalışmalarımızı 6 aşamada tamamlıyoruz. Aşama – 1 – Araştırma ve Planlama Öncelikle Sizin istekleriniz dinliyoruz. Daha sonra arsanızın durumunu değerlendirmeye başlıyoruz. İnşaat alanı, imar durumu, çap, tapu, harita, yol kotu vb. verilerin araştırılması ve temin edilmesi Arazi…

Devamını Gör

Thermowood
Thermowood

Thermowood, ahşabın insanoğlu ile birlikte sürdürdüğü yaşam yolculuğunu en doğal ve en iyi şekli ile koruyabilmek için uygulanan bir ısıl işlemdir. Ahşap malzemenin asgari   180°C ye kadar ısıl işleme tutulup buharla korunmasına thermowood işlem, denir.  Bu işlemle ahşap bulunduğu ortamın nem değişikliklerine karşı normal ahşaba göre daha dayanıklı hale gelir. Isıl işlem esnasında tüm öz su ve reçinesini kaybeden ahşabın…

Devamını Gör

Laminant Parke
Laminant Parke

Laminant , yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıtların üst üste konularak ,yüksek basınç altında sıcak preslerde sıkıştırılması ile elde edilen malzemeye denir. 1950’ li yıllarda formika olarak tanıştığımız laminatın kullanımı Türkiye de son derece yaygınlaşmıştır. Laminant’ın tercih sebepleri ise; – Orman alanlarının dolayısıyla da Ağaç çeşitlerinin giderek azalması, – Ahşap malzemenin üçboyutlu çalışma özelliği. – Ahşap malzemenin bakım zorluğu. – Giderek…

Devamını Gör